X

El Consell de Mallorca invertirà més de 9 milions en la segona fase de la Misericordia

Es preveuen nous espais expositius, una filmoteca i una sala de projeccions

03/08/2017

El Consell de Mallorca invertirà més de 9 milions en la segona fase de la Misericordia

La Misericòrdia de Palma lluirà, d’aquí a uns anys, nous espais rehabilitats. Les principals zones on s’intervendrà en aquesta segona fase de rehabilitació de l’antic hospici és la terrassa dels estenedors, la zona de l’antic arxiu i el pati de les dones. La intenció del Consell de Mallorca és convertir la Misericòrdia en el centre cultural de referència de tota l’illa.

Ja obtinguda la llicència d’obres, el Consell comença ara la fase de licitació, que podria durar 9 mesos. Una vegada adjudicada l’obra, tindrà un termini d’execució de tres anys. El pla d’usos del nou espai, que definirà què hi haurà a cada estança, estarà llest al novembre. En els antics arxius, podrien ubicar-se noves sales expositives. També la biblioteca i l’arxiu d’imatge i so, que es troben actualment a la Misericòrdia, tenen mancances d’espai. Aquesta actuació permetrà ampliar-los.

Entre els possibles usos, una filmoteca i una sala de projeccions, per visualitzar els materials valuosos que té l’arxiu. Una de les novetats que presenta el nou projecte de rehabilitació és la intervenció en un aljub de 250 metres quadrats que hi ha davall el pati de les dones.

S’instal·laran passarel·les i rampes per unir els diversos edificis, i es rehabilitaran façanes. Per exemple, els jardins de la Misericòrdia s’uniran a aquesta terrassa amb una rampa. En total, es rehabiliten 7.600 metres quadrats

03/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris