X

Les Illes Balears disposa d’una plantilla infradotada de perits

El sindicat CSIF denuncia que això suposa retards en la celebració dels judicis

15/08/2017

Les Illes Balears disposa d’una plantilla infradotada de perits

Les Illes Balears tan sols disposen de tres perits judicials. Això és menys de la meitat del previst. Davant aquesta plantilla infradotada, els professionals es veuen obligats a viatjar per oferir aquest servei bàsic per la justícia.

El sindicat CSIF denuncia que això suposa retards en la celebració dels judicis. La funció d’aquesta plantilla de personal laboral és clau ja que ells són els encarregats de valorar els danys i, en funció d’això, els jutges fixen les indemnitzacions.

Segons dades facilitades pel Ministeri de Justícia, a Palma hi hauria d’haver quatre perits, però hi ha tres places cobertes. A més, aquest personal també es veu obligat a traslladar-se als partits judicials d’Inca i Manacor perquè allà no n’hi ha cap.

A Eivissa hi ha assignades dues places i a Menorca una, però totes estan vacants. Això suposa que els perits de Palma també s’han de desplaçar a les altres illes.

En declaracions a IB3 Ràdio, el president del CSIF, Andreu Bou, ha explicat que la manca de perits és un exemple més de la manca de mitjans endèmica que pateix la justícia:

“La solució és bastant senzilla: és dotar de mitjans, perquè el tema del peritatge és el conte de mai no acabar. Si juntes un sistema informàtic obsolet, falta de personal, falta de mitjans, problemes de peritatge… doncs vas fent un còctel que després, de vegades, t’estranya inclús que a la justícia alguna cosa funcioni”

Bou també denuncia que el fet que les proves toxicològiques s’hagin de realitzar a Madrid també endarrereix la celebració dels judicis ja que el laboratori central està saturat.


 IB3´àudios Escolta la notícia a l’Informatiu Migdia d’IB3 Ràdio

15/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris