X

Rafael Moneo repassa la seva carrera a Son Servera

Ha comentat la influència que ha tengut Mallorca en la seva obra

21/08/2017

Rafael Moneo repassa la seva carrera a Son Servera

L’arquitecte Rafael Moneo, un dels més importants del món, ha oferit aquest dilluns una conferència de petit format al teatre de Son Servera, el municipi on resideix bona part de l’any. Hem aprofitat aquesta trobada amb qui ell considera els seus veïns, per recórrer amb ell la seva trajectòria professional, la influència que ha tengut Mallorca a la seva obra, i plantejar-nos cap a on ha d’anar l’arquitectura.

Amable, elegant i amb un punt de timidesa que ni tan sols el fet de ser un dels arquitectes més prestigiosos del món li ha fet perdre. Així és Rafael Moneo, el primer espanyol guardonat amb un premi Pritzker, considerat el Nobel de l’Arquitectura. Autor de projectes tan emblemàtics com l’edifici Bankinter, el museu d’art romà de Mèrida, el Museu d’Estocolm o la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, Moneo personifica l’arquitectura espanyola del darrer mig segle.

Format amb grans arquitectes com Sáenz de Oiza o el danès Jorn Utzon, Moneo compaginà durant molts d’anys el disseny arquitectònic amb l’ensenyament i arribà a dirigir l’Escola d’Arquitectura de Harvard.

La relació de Moneo amb Mallorca es remunta a temps enrere. Assegura que l’illa té la llum i la senzillesa necessàries per recopilar i comprendre el món. Per a Moneo les formes de l’arquitectura estan relacionades amb el món de la cultura, tal vegada per això ell no fa diferències entre la seva manera de sentir i la seva obra.

21/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris