X

Els terroristes de Barcelona viatjaren a París pocs dies abans dels atacs

Una altra persona ha estat detinguda al Marroc

22/08/2017

Els terroristes de Barcelona viatjaren a París pocs dies abans dels atacs

La cèl·lula terrorista que atemptà la setmana passada a Barcelona i Cambrils està neutralitzada, apunten els Mossos d’Esquadra, amb tots els terroristes morts o detinguts. Però la investigació continua. Una de les claus és coneixer els moviments del presumpte cervell de l’atac, l’imam de Ripoll, que va morir en l’explosió d’Alcanar. Abdelkabi es Satty tenia una ordre d’expulsió del país, però un jutge l’anulà.

Ara tot se centra en saber com va aconseguir radicalitzar els joves, aparentment ben integrats en la societat catalana. Els investigadors també analitzen les possibles connexions internacionals de la cèl.lula. Això es per causa que França ha confirmat que els terroristes viatjaren a París, en una visita ràpida, dies abans de l’atemptat. A més, una altra persona ha estat detinguda al Marroc.

Aquest dilluns es detingué al considerat autor material de l’atemptat. L’alerta bota poc abans de les quatre del capvespre. Una veïna i dos càrrecs policials de Subirats, a l’Alt Penedès, asseguraven haver vist per la zona l’únic terrorista fugit dels atemptats. S’activà el protocol de recerca. Dos agents dels Mossos van veure un home acotat a un camí rural, a una zona de vinyes entre els termes de Subirats i Sant Sadurní d’Anoia. Es varen atracar a ell, armats, i li van demanar la documentació. El jove es va obrir la camisa, va mostrar el que semblava un cinturó d’explosius i cridà Al·là és gran. Immediatament els mossos van obrir foc i el varen abatre.

Els artificiers varen comprovar a continuació que el cinturó era fals, i es va confirmae, finalment, la seva identitat. Poc després va arribar la confirmació de les autoritats. D’aquesta manera va acabar la fugida de quatre dies de Younnes Abouyaaqoub, l’home més cercat del país. Els mossos van fer encara algunes comprovacions pel poble, inspeccionant alguns vehicles i furgonetes, per si tenien relació amb el detingut.

Ara toca reconstruir les passes del terrorista durant aquests dies de fugida. Es desconeix com va poder arribar a Sant Sadurní, ubicat a 34 quilòmetres de Sant Just Desvern, on se’n perd la pista. Es pensa, però, que ho podria haver fet a peu. Abouyaaqoub s’havia canviat de roba, però duia el mateix rellotge i les sabatilles del dia de l’atemptat. No portava cap tipus d’equipatge, ni telèfon, ni diners, però sí un parell de ganivets de cuina i una navalla.

22/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris