X

La Comandància General de Balears activa el Pla Vigilant

L'exèrcit col·labora amb l'Ibanat en la prevenció d'incendis

23/08/2017

La Comandància General de Balears activa el Pla Vigilant

La Comandància General de les Balears activa cada estiu el Pla Vigilant que consisteix a tenir més presència a les Illes, col·laborar amb les institucions civils i també fer tasques per prevenir incendis i preservar el medi ambient.

A les 8 del dematí la unitat ja prepara tot per començar la jornada a la base Jaume II. El primer de tot és rebre les instruccions per poder iniciar la missió del dia.

Cada setmana una unitat s’encarrega de dur a terme una missió. Seguim la unitat de marxa motoritzada. Visitam Marratxí, Santa Eugènia i ens acostam fins a Vilafranca. A l’Ajuntament espera el cap de la policia local.

L’operació d’estiu s’ha activat enguany el mes de maig i no acabarà fins el pròxim setembre. Aquest és el període ideal, ja que ara és quan baixa la instrucció i s’aprofita per ensinistrar els soldats in situ. L’exèrcit s’ofereix a col·laborar amb les institucions municipals però també desenvolupa altres tasques relacionades amb el medi ambient. De fet, l’any passat l’exèrcit va trobar en una de les missions del Pla Vigilant Balear una partida de haixís de trenta quilos mentre netejava amb l’Ibanat la platja des Burril a Cabrera.

23/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris