X

Bèlgica va demanar informació a Espanya sobre l’imam de Ripoll

Avui els Mossos d'Esquadra han localitzat un cinturó d'explosius amb càrrega real al xalet d'Alcanar

23/08/2017

Bèlgica va demanar informació a Espanya sobre l’imam de Ripoll

Els detinguts pels atemptats de Barcelona i Cambrils declararen aquest dimarts davant el jutge Andreu de l’Audència Nacional que pretenien perpetrar atacs molt més mortífers, atacant diversos monuments emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Però tot es va precipitar després de l’explosió del xalet d’Alcanar. En aquest immoble, segons assenyala en la seva interlocutòria el jutge Andreu, s’hi localitzà una gran quantitat de bombones i productes com acetona, aigua oxigenada i claus per ser utilitzats com a metralla, fet que palesa, diu el jutge, que volien cometre una acció terrorista de gran envergadura.

Apunta també que en el xalet s’estava intentant fabricar peròxid d’acetona, un explosiu utilitzat per l’Estat Islàmic conegut com La mare de Satanàs. També un llibre que contenia un full amb un manuscrit en àrab, que en nom de l’Estat Islàmic, reivindica Al-Àndalus. En l’escrit del jutge també s’especifiquen les compres que feren els terroristes dies abans dels atemptats: una quantitat d’acetona ingent, 15 fundes de coixins i brides per contenir els artefactes explosius, i també ganivets i una destral, adquirida a prop de Cambrils, després de l’atropellament a la Rambla i abans de l’atac a la localitat costanera. El terrorista que resultà ferit a l’explosió del xalet d’Alcanar, ara a presó, assegurà aquest dimarts al jutge que l’imam de Ripoll pretenia immolar-se en els atemptats. A la casa d’Alcanar, aquest dimecres els Mossos d’Esquadra han trobat un cinturó d’explosius amb càrrega real.

En les darreres hores hem sabut que el batle de la localitat belga de Vilvoorde alertà Espanya dels dubtes sobre el comportament de l’imam. Afirma que suscità recels entre la comunitat musulmana de la localitat, que decidí expulsar-lo. La policia i la Guàrdia Civil han assegurat, això no obstant, que no reberen cap avís de les autoritats belgues sobre l’imam de Ripoll. A banda de la connexió internacional, també s’estan realitzant escorcolls. A Vilafranca, a 30 quilòmetres del lloc on s’abaté Younnes Abuyakub, s’hi ha inspeccionat un pis. També un locutori de Ripoll, propietat d’un dels detenguts que no ha entrat a presó. Sembla que amb la seva targeta de crèdit, es compraven els bitllets d’avió per viatjar a l’estranger.

23/08/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris