X

Protestes al túnel de Sóller exigint la seva gratuïtat

Aquest divendres havia d'entrar en vigor la gratuïtat del túnel

01/09/2017

Protestes al túnel de Sóller exigint la seva gratuïtat

Una vintena de persones s’han concentrat aquest divendres al túnel de Sóller per reclamar que sigui gratuït. Aquest divendres era el dia assenyalat pel Consell de Mallorca per aixecar les barreres i convertir en història l’únic peatge de les Illes. Els col·lectius afectats lamenten que no hi hagi acord de tots els partits polítics per rescatar aquesta infraestructura.

Manifestants i conductors han mostrat el seu malestar per haver de seguir pagant el peatge del túnel de Sóller. L’aixecament de les barreres havia de passar a la història, però la suspensió del rescat per part del Jutjat Contenciós número 3 de Palma ha aturat aquesta actuació. L’empresa Globalvia va presentar, a mitjan agost, una demanda de mesures cautelaríssimes al·legant que el preu que oferia el Consell de Mallorca pel rescat no era suficient. Els col·lectius afectats lamenten aquesta situació.

Els batles dels dos municipis més efectats, Jaume Servera de Sóller i Andreu Bujosa de Bunyola, han donat suport a aquesta concentració i s’han mostrat en desacord amb l’actuació de l’empresa concessionària. La consellera d’Infrastrutures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, lamenta que el que havia de ser un dia històric pels mallorquins i, sobretot, pels sollerics i bunyolins, s’hagi instrumentalitzat políticament. Des de la institució insular confien que el jutge resolgui aquesta qüestió en un parell de mesos.

01/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris