X

Un testimoni del cas Cursach diu que li oferiren 140.000€ per canviar la declaració

Ho ha assegurat en el judici contra un home acusat d'agredir-lo físicament i verbalment

05/09/2017

Un testimoni del cas Cursach diu que li oferiren 140.000€ per canviar la declaració

Un empresari de Magaluf i testimoni dins el cas Policia Local ha ratificat al judici haver estat víctima d’agressions físiques i verbals per part de l’acusat, un treballador a sou del grup Cursach.

Els fets, ha dit, varen començar al 2015 quan va denunciar irregularitats estructurals a la discoteca BCM, buc insígnia d’aquest grup empresarial a Magaluf. L’empresari va posar en coneixement les presumptes agressions als investigadors, moment en què, diu un advocat, li va oferir 140.000 euros perquè canviés el seu testimoni. Una oferta que, diu, hauria sortit del número dos de Cursach, Bartomeu Sbert.

Després de fer aquestes declaracions al judici, aquest empresari ha demanat protecció policial. Per part seva, l’acusat s’ha declarat innocent aquest dilluns d’amenaçar un dels testimonis clau dins la trama calvianera de la Policia Local. S’ha deslligat, a més, del grup Cursach i ha negat qualsevol vincle amb el grup d’oci nocturn. El ministeri fiscal ha destacat que l’acusat ha trencat l’ordre d’allunyament pel qual no podia apropar-se a Magaluf, fet pel qual va ser detingut i empresonat. Ha destacat també que té antecedents per tràfic de drogues i danys. La fiscalia demana per a l’acusat 3 anys de presó.

Aquest és el tercer judici del cas Policia Local i el primer que s’endinsa dins la trama calvianera. El primer judici va asseure al banc dels acusats un ciutadà romanès que va ser condemnat per amenaçar la testimoni protegida 28. El segon judici va acabar amb la condemna del nebot de Bartomeu Cursach a 15 mesos de presó.

05/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris