X

La Guàrdia Civil dona per desmantellada la banda que defraudà 50 milions d’euros a hotels de Mallorca

La xarxa podria haver estafat 50 milions d'euros només a hotels de Mallorca

07/09/2017

La Guàrdia Civil dona per desmantellada la banda que defraudà 50 milions d’euros a hotels de Mallorca

Són els 5 presumptes caps de la trama milionària que estafava hotels mallorquins amb casos d’intoxicacions alimentàries fraudulentes. Han passat avui a disposició del jutge, que els pren declaració a aquestes hores i decidirà si els envia a la presó o si els deixa en llibertat. Oficialment l’estafa ja ha arribat als 11 milions d’euros, però els investigadors sospiten que podrien superar els 50 i que podrien tenir ramificacions a altres comunitats.

La Guàrdia Civil investiga si aquesta és la única xarxa que operava a Mallorca i per això l’operació Claims continua sota secret de sumari. El que sí que ha confirmat la delegada del Govern a les Illes és que l’estructura ha quedat desmantellada. Però com és possible que amb només un rebut per haver comprat un fàrmac contra la descomposició intestinal famílies britàniques hagin cobrat més de 30.000 lliures?

Per això, famílies britàniques compraven a Mallorca un fàrmac i presentaven una denúncia contra el turoperador que els havia venut el paquet vacacional. Amb només aquestes dues proves, els hotelers mallorquins i les seves assegurances pagaven sense arribar a judici. Així, els advocats cobraven honoraris desorbitats i els turistes la seva indemnització. Tot, fins el passat 16 de gener.

Ara, els hotels en règim de tot inclòs registren el nombre de begudes de cada turista perquè els clients tenen 3 anys per denunciar.

07/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris