X

El Rector de la UIB reclama un nou REB

El Consell Social i la Universitat desenvoluparan un reglament per evitar casos com el Minerval

08/09/2017

El Rector de la UIB reclama un nou REB

Uns 18.000 estudiants reprendran o iniciaran els seus estudis a la Universitat de les Illes Balears (UIB  ) aquest curs 2017- 2018. Unes xifres molt semblants a les de l’any anterior.

Aquest curs, la UIB comptarà amb un pressupost de 93,5 milions d’euros, l’any que celebrarà el seu 40è aniversari. Una celebració que pel rector, Llorenç Huguet, no podrà ser completa, ja que segons les dades d’inversió per estudiant del sistema de beques, la UIB es troba a menys de la meitat que la mitjana estatal. Tot i aquest desajust en el sistema de beques, segons l’Institut Nacional d’Estadística, la UIB és la segona amb un major tant per cent de contractacions d’universitaris només per darrere de Catalunya.

També en aquests anys, la UIB ha passat a ocupar una bona posició als llistats nacionals i internacionals on ocupa, per exemple la quinzena posició d’universitats espanyoles al rànquing de Xangai, molt lligat a l’excel·lència investigadora.

Enguany, el Consell Social i la UIB desenvoluparan un reglament que serà d’obligat compliment per a tot el personal adscrit a la UIB per mantenir actituds ètiques, responsables i honestes. Un reglament que podria ser molt semblant al de la Universitat de Granada i que serviria per resoldre situacions com les del cas Minerval que manté actualment els dos professors en situació de suspensió docent i que aquest mateix divendres el jutge ha decidit arxivar el cas.

08/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris