X

Ciutadella paga deu vegades més que l’any passat per incinerar restes d’animals

UPCM denuncia l'increment: l’Ajuntament ha pagat en els últims 12 mesos 375.000 euros a l'escorxador

11/09/2017

Ciutadella paga deu vegades més que l’any passat per incinerar restes d’animals

Imatge de l'escorxador de Ciutadella.

A Ciutadella, l’Ajuntament ha pagat en els últims 12 mesos 375.000 euros per incinerar a l’escorxador restes d’animals que no són aptes per a consum humà. Una xifra que contrasta amb els 35.000 euros que va pagar els 12 mesos anteriors, un increment del 1000%.

La diferència, de 340.000 euros, es deu a què el nou contracte de gestió del Milà inclou la incineració d’unes categories que fins ara s’enterraven. L’oposició al Consistori, UPCM concretament, ha presentat una moció denunciant que no s’ha pres cap mesura per evitar que aquesta despesa es dispari, malgrat haver-ho advertit fa mesos. A més, el portaveu del partit, Joan Triay, recorda que sobre la taula tenen un proposta per reduir de manera notable i immediata aquests costos en més de 100.000 euros l’any.

En una de les dues mocions que presenta UPCM, reclama al Govern una subvenció del 45% d’aquest import, igual que el que actualment gaudeix l’escorxador de Palma. Insistiex, també, que la legalitat vigent no obliga incinerar tots els residus animals que es cremen ara pel fet de ser territori remots. Aposten, per tant, per continuar enterrant i evitar el dispendi.

11/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris