X

L’IPC a les Balears augmenta una dècima a l’agost i se situa en l’1,9%

Els preus ha pujan un 0,1% en el darrer mes a les Illes

13/09/2017

L’IPC a les Balears augmenta una dècima a l’agost i se situa en l’1,9%25

/EFE

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat a les Illes Balears un 0,1% durant el mes d’agost pel que fa al mes anterior, de manera que la taxa interanual se situa en l’1,9%, segons ha informat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que detalla que la dada acumulada des de principi d’any es xifra en un 0,4%.

Per la seva banda, a escala nacional, l’IPC va pujar una desena a l’agost fins a l’1,6%, impulsat per l’alça dels preus dels carburants. L’organisme estadístic, que confirma d’aquesta manera les dades avançades a final del mes passat, ha explicat que en el comportament de la taxa interanual de l’IPC han destacat els preus del transport, que va elevar la seva variació anual gairebé un punt, fins al 3,3% a causa, sobretot, de la pujada dels preus dels carburants a l’agost, envers el descens registrat l’any passat. L’INE destaca en aquest grup, a més, l’increment dels preus dels automòbils, menor que el reflectit l’agost de 2016.

També ha influït l’habitatge, que va elevar una desena la seva taxa, fins al 3,3%, a causa que els preus del gas i gasoil per a calefacció van pujar a l’agost, mentre que van baixar el mateix mes de l’any passat.

Destaca en aquest grup, encara que en sentit contrari, el manteniment dels preus de l’electricitat, que van augmentar el 2016.


 L’IPC es manté en l’1,8% el juliol a les Balears


 Balears té la benzina més cara d’Espanya

13/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris