X

’Mata ombres’, la lluita per donar veu als oprimits

La Fundació Vicente Ferrer es proposa acabar amb l'opressió en motiu del seu cinquantè aniversari

14/09/2017

’Mata ombres’, la lluita per donar veu als oprimits

Acabar amb l’estigma que pesa damunt les castes més desafavorides de l’Índia i recuperar-ne la dignitat és l’objectiu de ‘Mata ombres’, el projecte engegat per la Fundació Vicente Ferrer en motiu del seu 50è aniversari, que es complirà al 2018.

15 artistes gràfics i visuals de les illes hi han participat amb les seves creacions artístiques, de les quals s’han editat 75.000 serigrafies en diferents formats, i que avui s’han posat a la venda per finançar la construcció d’una escola a una àrea rural del sud de l’Índia.

De de 5 i fins a 25 euros, els ciutadans podran dur-se a casa seva obres d’art fetes per alguns dels artistes més rellevants del panorama cultural de les Balears.

L’obra proposa, a més, un joc simbòlic amb el significat intrínsec de la llum i de l’ombra, ja què les serigrafies les podem trobar impreses damunt capses de mistos de diferents mides. Una llum (la del foc) amb la que pretenen en acabar amb l’ombra de l’opressió que enfosqueix l’existència de tantes persones a l’Índia.

A la segona part del projecte, que es durà a terme al febrer de l’any que ve, els artistes viatjaran al país per crear una obra d’art que serveixi als visitants de la fundació i als residents de la zona (molts d’ells analfabets) per comprendre la feina que es fa.

Una tercera fase, ja de tornada a Espanya, planteja als artistes que hagin gaudit d’aquesta experiència, que expliquin en xarrades el per què de la seva creació, i quins sentiments els ha transmès el viatge.

14/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris