X

L’Irma destrossa un hotel de RIU a l’illa de Sant Martí

L'huracà ha provocat nombrosos desperfectes però no s'han registrat ferits

15/09/2017

L’Irma destrossa un hotel de RIU a l’illa de Sant Martí

El pas de l’huracà Irma per l’illa de Saint Martin ha estat devastador. Entre els nombrosos danys provocats s’hi troben les instal·lacions de l’hotel RIU Palace Saint Martin, propietat de la cadena hotelera mallorquina RIU. L’hotel, situat en primera línia de costa, ha quedat pràcticament destrossat. Només les estructures d’obra continuen dretes. Els terrats de fusta de bona part de les construccions han volat, literalment, pels aires.

En el moment de màxima força de l’huracà, a l’hotel hi havia devers dues-centes persones, entre clients i treballadors. Tots van passar la tempesta tancats a l’interior de les instal·lacions pel risc que suposava el trasllat en aquells moments. Van estar confinats amb aigua i menjar abastament per fer front a la tempesta. Tot i que els danys materials han estat importants, sortosament, cap dels treballadors i clients de l’hotel ha resultat ferit, segons ha explicat la cadena hotelera. Després de la tempesta la companyia ha informat, a través de la seva web de l’evacuació d’un centenar de clients als seus respectius països d’origen. Bona part dels treballadors també han estat evacuats a altres hotels de la cadena al Carib.

Hores d’ara les instal·lacions de l’hotel estan essent utilitzades com a base d’operacions d’un centenar de bombers francesos que ajuden en les tasques de neteja i reconstrucció de la zona. RIU i la resta de les companyies hoteleres de les Illes Balears amb interessos en aquesta zona del Carib encara valoren i quantifiquen els danys que els ha provocat l’huracà Irma.

L’Irma ha deixat una quarentena de morts, centenars de ferits i pèrdues milionàries al seu pas pel Carib i els Estats Units.

15/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris