X

La 21a Nit de l’Art de Palma espera atreure més de 25.000 visitants

22 galeries d'art i centres d'exposicions enllesteixen els darrers preparatius per a la cita, que se celebrarà el pròxim dissabte

19/09/2017

La 21a Nit de l’Art de Palma espera atreure més de 25.000 visitants

Una nit per veure i viure l’art. És la proposta de la 21a edició de la Nit de l’Art que se celebrarà dissabte que ve. Un esdeveniment consolidat a Ciutat que enguany donarà el sus el pròxim dijous amb unes jornades d’art contemporani al Caixa Fòrum. Divendres serà el torn de les visites guiades per a professionals del sector.

El gruix de les activitats, però, es concentraran dissabte a partir de les 19.00 hores. Vint-i-dues galeries d’art i centres d’exposicions obriran les portes als ciutadans, però també als turistes, que de cada vegada més viatgen a l’illa expressament per a l’ocasió. És per això que des de l’Agència Balear del Turisme aposten per la Nit de l’Art com a reclam turístic. Diuen que és una oportunitat per desestacionalitzar el turisme els mesos d’hivern i per rompre també amb el turisme de sol i platja, diversificant l’oferta amb aquesta oferta de turisme cultural.

Sens dubte, la Nit de l’Art és un escenari únic per veure artistes com Alex Proba, que per primera vegada aterra a Espanya per donar a conèixer el seu projecte artístic més personal: pòsters pintats dia rere dia durant quatre anys i que reflecteixen com l’artista romp amb la rutina. Serà a l’Aba Art Gallery.

L’artista sèrbia Marina Abramović ens oferirà a la galeria Horrach Moyà ‘The Freing series’. Tres projectes històrics amb una important càrrega personal i política. Espai també per altres artistes reconeguts al panorama, alguns dels quals tornen a l’illa, com Nauzet Mayor, mentre que d’altres ho faran per primera vegada com Yara El-Sherbini o Samira Eskandarfar.

També hi haurà espai per a obres anònimes. El Consell de Mallorca inaugurarà una mostra de les obres premiades o seleccionades als diferents concursos i certamens celebrats enguany als municipis de l’illa. Un punt de trobada entre l’art de la Part Forana i Ciutat, així com un escenari incomparable per donar a conèixer la feina dels artistes mallorquins.

Un any més les places Major i del Mercat així com la Porta de Santa Catalina esdevindran espais multidisciplinaris. Entre les novetats trobam també dues actuacions musicals emmarcades en la Fira B!

19/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris