X

Foro Vacacional xifra en 20.000 els habitatges afectats per la Llei turística

Les pèrdues econòmiques poden fregar els 527 milions d'euros l'any que ve, segons la plataforma

20/09/2017

Foro Vacacional xifra en 20.000 els habitatges afectats per la Llei turística

Foro Vacacional s’ha mostrat preocupat pels efectes que ha tingut, diuen, la Llei del lloguer vacacional. Asseguren que les famílies afectades superen les 6.000 i que uns 20.000 habitatges han quedat fora de la llei. Són, principalment, pisos.

D’ençà de l’aplicació de la norma que regula el lloguer turístic, la comercialització ha davallat un 30%. En vista a la pròxima temporada però, adverteixen, pot ser encara més, per mor de la impossibilitat d’atorgar noves llicències fins que no estiguin fetes les zonificacions.

De fet, la plataforma xifra en més de 520 milions d’euros els doblers que deixarà d’ingressar el sector del lloguer vacacional l’any vinent. I va més enllà: això provocarà, asseguren, el tancament d’empreses i un increment de l’atur. Davant de la manifestació contra la massificació convocada per aquest dissabte i la concentració prevista avui horabaixa a les portes del Fòrum que celebren a Alcúdia, el Foro Vacacional es posiciona en contra de qualsevol lloguer il·legal i a favor del dret a un habitatge digne.

El lloguer vacacional, insisteixen, promou la creació d’ocupació i el desenvolupament de l’economia. Aquesta temporada, diuen, la demanda ha crescut a totes les Illes. On més, a Menorca. Ho ha fet un 94%. L’estada mitjana dels turistes ha estat de prop de 8 dies.

20/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris