X

El Foro Vacacional vaticina un increment de lloguers turístics ‘en negre’

Calculen que l'any que ve les Illes deixaran d'ingressar més de 520 milions d'euros

20/09/2017

El Foro Vacacional vaticina un increment de lloguers turístics ‘en negre’

Unes 250 persones han participat en el Foro Vacacional celebrat aquest dimecres a Alcúdia. Els professionals a favor del lloguer turístic vaticinen que hi haurà un augment de lloguers en el mercat negre per la quantitat de prohibicions i traves que posa la nova normativa turística.

Des de Foro Vacacional consideren que l’aplicació de la nova Llei turística tendrà conseqüències negatives per a l’economia balear. Calculen que l’any que ve les Illes deixaran d’ingressar més de 520 milions d’euros.

Des de Fevitur consideren que el Govern no té legitimitat per intervenir el mercat del lloguer turístic. Estan convençuts que el Tribunal Constitucional tombarà la norma.

Els professionals del lloguer turístic consideren que se’ls està atacant i criminalitzant per la seva activitat i critiquen la desproporcionalitat de les sancions previstes per la Llei. La directora general de Turisme, Pilar Carbonell, ha matisat que el Govern el que pretén és regularitzar el sector i que amb la nova norma es podran llogar pisos i apartaments de manera legal.

Just abans de començar el fòrum, un grup de membres de la plataforma ‘Ciutat per a qui l’habita’, s’han concentrat a les portes de l’Auditòrium d’Alcúdia per protestar en contra de la trobada de professionals a favor del lloguer turístic. Denuncien que Foro Vacacional incentiva els propietaris de plurifamiliars a infringir la llei.

20/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris