X

Concentracions a les Illes en suport a l’1-O

Palma i Eivissa concentren la major part de persones que s'han manifestat en suport a la ciutadania catalana

20/09/2017

Concentracions a les Illes en suport a l’1-O

Centenars de persones s’han concentrat a Cort, a Palma, en suport a l’1 d’octubre. Poc abans també ho han fet al centre de Can Alcover en un acte organitzat per la plataforma Avançam. Ho han fet també per mostrar el seu suport als batles catalans interrogats per la Fiscalia i per manifestar el seu rebuig a les actuacions del govern central, que qualifiquen de dictatorial i indigna.

Al crit de “No ens deixarem robar la democràcia”, “Sí votarem” i “Independència” denuncien una situació que, diuen, no s’ha vist mai en els darrers 40 anys. En el manifest que han llegit i que han signat després molts dels assistents, també han animat els catalans a desobeir les instruccions de Rajoy i anar a votar l’1 d’octubre.

A les 20:00 hores ha començat una manifestació a Vara de Rei, a Eivissa, que ha reunit unes 150 persones. Els assistents han desplegat una pancarta en què es podia llegir “Democràcia és votar”. Una concentració que s’ha convocat, de manera espontània, a través de les xarxes socials, amb el títol: “Eivissa amb Catalunya, contra l’estat d’excepció, per la democràcia i els drets fonamentals”.

Durant l’horabaixa, també l’Institut d’Estudis Eivissencs ha enviat un comunicat per condemnar, segons expliquen, els episodis coercitius a la llibertat d’expressió i la democràcia que s’estan vivint a Catalunya, i reivindiquen el diàleg com l’única via possible per a l’entesa en democràcia.

20/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris