X

Troben cranis i ossos, però cap dels campaners presumptament afusellats a la fossa de Montuïri

La societat de ciències Aranzadi, la mateixa entitat encarregada de l'exhumació de Porreres, dirigeixen les tasques

25/09/2017

Troben cranis i ossos, però cap dels campaners presumptament afusellats a la fossa de Montuïri

A les vuit del dematí començaven les feines d’exhumació de la fossa comuna del cementeri de Montuïri. Les excavacions s’han iniciat a una de les ubicacions on els familiars situaven els cossos. Una zona ajardinada a l’entrada del cementeri, just davant del mur on, suposadament, foren afusellats. Un equip de tres arqueòlegs de la societat de ciències Aranzadi, la mateixa entitat encarregada de l’exhumació de Porreres, dirigeixen les tasques i ho fan acompanyats de cinc voluntaris.

Just abans de les 11 del dematí s’han fet les primeres troballes. Eren ossos i cranis, però ja ha quedat descartat que corresponguin als quatre veïnats de Campos.

Al cementeri de Montuïri s’han donat cita nombrosos representants de les institucions. Tots han coincidit a remarcar la importància d’un fet com aquest que, diuen, ha de servir per fer justícia, dignificar les persones i no oblidar.

En cas que les restes no es trobassin en aquest punt, la recerca continuaria a altres indrets del cementeri, on moriren afusellats 4 veïnats de Campos la nit del 29 al 30 d’octubre de 1936, a mans dels falangistes.


 Comença l’exhumació de la fossa de Montuïri

25/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris