X

Les patronals, en contra del conveni hoteler

29/09/2017

Les patronals, en contra del conveni hoteler

Les Federacions de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca i de Menorca lamenten que els hagin deixat de banda en la negociació del conveni hoteler, un document que qualifiquen d’inassumible per als petits i mitjans empresaris de les illes als que ells representen.

Des de les patronals puntualitzen que la seva aportació hagués passat per la proposta d’aprovació de dos convenis adreçats a sectors ben diferenciats: per una banda els petits empresaris del sector de la restauració, amb manco poder econòmic, i d’altre les grans cadenes hoteleres, amb més marge de maniobra. En aquest sentit expliquen que mentre els segons poden deixar de guanyar, per als primers és molt més complicat que els hi quadrin els comptes.  Amb tot subratllen estar a favor de l’apujada dels sous dels treballadors, dels que diuen han fet un gran esforç durant aquests anys de crisi i ara es mereixen esser recompensats per les seves empreses, atesa la recuperació econòmica. No obstant, aquesta millora salarial ha d’anar de la mà -insisteixen- d’una millora dels ingressos dels establiments, uns beneficis que en el cas dels petits empresaris són -diuen- més complicats d’assolir.

És per això que auguren que el nou conveni, que aviat veurà la llum, podria obligar a alguns establiments de les zones més turístiques a haver de tancar durant els mesos d’hivern, davant la impossibilitat de pagar les nòmines dels seus treballadors tot l’any. Un altre de les conseqüències que apunten seria que petits establiments es vessin obligats a haver de baixar la persiana.

Des del partit popular el seu president, Biel Company – que ahir es va mostrar partidari d’aquest conveni- ha fet avui una passa enrere i assegura sentir-se decebut en conèixer que les patronals no hi han participat d’aquest procés de redacció i consens. Qualifica de frau una negociació que, a la fi perjudicarà a bona part del sector, i insisteix no entendre per què no s’ha escoltat a les patronals, quan representen el 96 per cent del teixit empresarial.

29/09/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris