X

Sis jutges investiguen l’actuació dels Mossos per no impedir la votació de l’1-O

Les diligències les han obert, en uns casos d'ofici i en uns altres arran de denúncies de particulars, jutjats de Barcelona, el Vendrell (Tarragona), la Seu d'Urgell (Lleida), Lleida, Cerdanyola del Vallès (Barcelona) i Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

01/10/2017

Sis jutges investiguen l’actuació dels Mossos per no impedir la votació de l’1-O

Agents antidisturbis de la Policia Nacional i dels Mossos d'Esquadra discuteixen enfront de l'institut Can Vilumara de L'Hospitalet de Llobregat. / EFE

Sis jutjats de Catalunya han obert diligències per investigar l’actuació dels Mossos d’Esquadra per no haver impedit avui la votació del referèndum de Catalunya, com ordenava el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons ha informat el TSJC en un comunicat, les diligències les han obert, en uns casos d’ofici i en uns altres arran de denúncies de particulars, jutjats de Barcelona, el Vendrell (Tarragona), la Seu d’Urgell (Lleida), Lleida, Cerdanyola del Vallès (Barcelona) i Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

A més, un jutjat de Barcelona ha obert diligències arran d’una denúncia per lesions presentada contra la Policia, per ferides patides en l’operació desplegada avui per tancar locals designats com a punts de votació del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

Per la seva banda, el jutjat d’instrucció número 3 del Vendrell investiga la denúncia que un particular ha presentat contra la Generalitat per l’ús de les seves dades en la votació i altres dues per “votacions il·legals”.

Respecte a les investigacions contra els Mossos d’Esquadra, que podrien acabar-se acumulant en una causa comuna, el jutjat instrucció número 7 de Barcelona ha obert diligències arran de la denúncia d’un particular que l’ha presentat avui en els jutjats de guàrdia de la capital catalana.

També arran de la denúncia d’un ciutadà per la passivitat de la policia catalana davant el referèndum, ha obert diligències el jutjat d’instrucció número 3 del Vendrell (Tarragona).

Per la seva banda, el jutjat d’instrucció número 2 de la Seu d’Urgell (Lleida) ha obert, d’ofici, diligències per desobediència a l’ordre de la jutge del TSJC Mercedes Armes per haver-se celebrat la votació en almenys set locals, per la qual cosa s’ha demanat informació als Mossos d’Esquadra.

També el jutge d’instrucció número 4 de Lleida ha obert diligències d’ofici pel mateix motiu que el de la Seu, en relació amb els espais designats a la ciutat com a centres de votació de l’1-O, i s’ha requerit informació a la policia catalana.

El jutjat d’instrucció número 7 de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) ha obert diligències prèvies arran de diverses denúncies de particulars contra els Mossos per la seva inactivitat davant el referèndum.

Així mateix, el jutge d’instrucció número 2 de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) ha rebut una denúncia d’un particular contra els Mossos per la seva passivitat en el cas d’una escola que estava oberta en aquest municipi com a centre de votació.

01/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris