X

Comencen les classes als centres d’educació per a adults

A les Balears hi ha 18 centres i aquest curs 2017/18 s'hi han inscrit uns 17.000 alumnes

02/10/2017

Comencen les classes als centres d’educació per a adults

Amb motiu de l’inici de les classes als centres d’educació de persones adultes (CEPA), el conseller d’Educació i Universitat, Martí March ha visitat avui el CEPA Camp Rodó de Palma. Durant el transcurs de la seva visita, el conseller ha manifestat que “aquesta Conselleria aposta per l’aprenentatge al llarg de la vida com una eina essencial per millorar l’educació de les persones adultes a les Illes Balears”. 17.000 alumnes de les Balears han començat aquest dilluns les seves classes. La majoria són joves que volen reprendre els seus estudis d’educació Secundària per accedir a una feina o ensenyaments superiors.

Els CEPA ofereixen a les persones adultes la possibilitat d’adquirir, actualitzar, completar o ampliar coneixements i aptituds per al seu desenvolupament personal i professional. Actualment, les Illes Balears disposen de 18 centres, 14 dels quals estan ubicats a Mallorca, 2 a les Pitiüses i 2 a Menorca.

Per tal de descentralitzar l’oferta formativa dels CEPA, i apropar l’educació a la població adulta millorant així l’atenció a les persones adultes, la majoria de centres disposen d’aules externes a altres municipis com a extensions dels CEPA seu.

Pel que fa a l’oferta formativa, els centres ofereixen educació secundària per a persones adultes, ensenyaments inicials, preparacions de proves d’accés de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, preparació d’accés a la UIB per a majors de 25 anys i preparació de proves lliures d’ESO. També s’hi pot trobar oferta formativa d’idiomes  i cursos d’informàtica, entre d’altres.

02/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris