X

Les ones gravitacionals descobertes amb la col·laboració de la UIB, Premi Nobel de Física

"El Nobel reconeix que aquesta és la troballa del segle", ha declarat la doctora Alicia Sintes, del Grup de Relativitat i Gravitació

03/10/2017

Les ones gravitacionals descobertes amb la col·laboració de la UIB, Premi Nobel de Física

El Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears, en roda de premsa, al costat del rector Llorenç Huguet.

Les ones gravitacionals descobertes amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Premi Nobel de Física. El projecte ja havia guanyat el premi Princesa de Asturias d’Investigació Científica i Tècnica 2017.

“El Nobel reconeix que aquesta és la troballa de segle”, ha declarat la doctora Alicia Sintes, del Grup de Relativitat i Gravitació, en roda de premsa, acompanyada del doctor Sascha Husa, que ha reivindicat un millor finançament per a la ciència, i del rector Llorenç Huguet.

El de la UIB és l’únic equip espanyol que ha participat  des del principi en el descobriment que ha detectat les ones gravitacionals que Einstein va predir i que ha obert un nou camí en la investigació de l’univers.

La universitat balear ha participat -quest mes d’agost- en la primera observació conjunta de la fusió de forats negres per la xarxa global d’interferòmetres LIGO-Virgo i ha contribuït de manera rellevant a aquesta nova troballa, ja que ha aportat els models de senyals d’ona gravitacional dels forats negres.

 

Què és un forat negre?

Sascha Husa, doctor i professor de física teòrica de la UIB que ha participat en el Premi Nobel, ha explicat aquest dilluns al programa ‘Méteo‘ d’IB3 què és un forat negre.

 

 

03/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris