X

Trapero, citat a declarar a l’Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició

També estan investigats els presidents de la ANC i Onmium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

04/10/2017

Trapero, citat a declarar a l’Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició

/EFE

La magistrada de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha citat a declarar aquest divendres en qualitat d’investigat el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, a una de les seves subordinades i els presidents de l’ANC i Onmium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, per un presumpte delicte de sedició en relació als incidents que van tenir lloc els passats dies 20 i 21 de setembre a les portes de la Conselleria d’Economia a Barcelona, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

La titular del jutjat central d’instrucció número 3 de l’Audiència Nacional acorda aquestes diligències una setmana després d’admetre a tràmit la denúncia presentada per la Fiscalia contra les persones que van participar en aquestes protestes que es van originar després dels escorcolls acordats pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona en entendre que aquests fets poden ser constitutius de delictes de sedició per anar “dirigits a trencar l’organització territorial de l’Estat”.

“En la compareixença a l’Audiència Nacional s’aportarà tota la informació sobre les actuacions que el CME va fer en el dispositiu del dia 20-S”, han afirmat a Twitter els Mossos aquest dimecres. Amb tot, han defensat la seva actuació: “La Prefectura manté que en totes les actuacions dels darrers dies s’han acomplert estrictament les ordres judicials i de Fiscalia”. “Us demanem que mantingueu la confiança en el treball dels Mossos, que mai no han deixat de treballar amb professionalitat i respecte a la llei”, ha afirmat el cos.

 

 

Què va passar els dies 20 i 21 de setembre

14 alts càrrecs de la Generalitat, entre ells Josep Maria Jové, secretari general d’Economia de la Generalitat de Catalunya i ‘número dos’ del vicepresident Oriol Junqueras, van ser detinguts per la Guàrdia Civil en el marc de l’operatiu desplegat a diverses seus del Govern pels preparatius del referèndum de l’1 d’octubre suspès pel Tribunal Constitucional.

Diversos ciutadans es van concentrar davant la seu del departament d’Economia. “Votarem per ser lliures”, cridaven. Amb tot, una mobilització ciutadana espontània contra el cop d’operació de la Guàrdia Civil va acabar tallant la Gran Via i la Via Laietana.

04/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris