X

El Govern central davallarà la previsió de creixement per la crisi de Catalunya

Falten tres dies perquè conclogui el termini donat pel govern central a Puigdemont

13/10/2017

El Govern central davallarà la previsió de creixement per la crisi de Catalunya

El Govern central davallarà lleugerament la previsió de creixement de l’any que ve per la crisi de Catalunya. Ho ha anunciat avui horabaixa el ministre d’Economia, que ha dit que estarà per davall del 2,6 per cent, com fins ara estava previst. Avui el Govern central ha tornat a reclamar una resposta clara al president de la Generaliat sobre si ha declarat o no la independència.

Quan falten tres dies perquè conclogui el termini donat pel govern central a Carles Puigdemont per tal que aclareixi si ha declarat unilateralment la independència de Catalunya, la vicepresidenta del Govern li ha exigit una resposta clara.

El govern central ha donat a entendre que si Puigdemont es limita a repetir les seves paraules davant el Parlament de dimarts passat, procedirà a aplicar l’article 155 de la Constitució, que preveu la intervenció de competències de la Generalitat. Al mateix temps, l’executiu ha fet una nova crida al diàleg en el marc de la reforma prevista del model territorial.

I avui horabaixa el ministre d’Economia ha dit que la crisi de Catalunya no sortirà gratis. Luis de Guindos ha anunciat que davallarà lleugerament la previsió de creixement d’Espanya per l’any que ve, que ara està fixada en el 2,6 per cent.

 

13/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris