X

Rajoy demana a Puigdemont que torni a la legalitat o aplicarà l’article 155

El nou termini donat a Puigdemont expira dijous a les 10 del matí

16/10/2017

Rajoy demana a Puigdemont que torni a la legalitat o aplicarà l’article 155

El president Mariano Rajoy exigeix claredat a Carles Puigdemont abans de dijous o, en cas contrari, aplicarà l’article 155. És la resposta del Govern central després que Puigdemont no ha aclarit  en el requeriment si va declarar o no la independència. El PSOE ha qualificat l’actitud del president català d’inadmissible, i ha dit que la manca de resposta de Puigdemont condueix a l’article 155.

Carles Puigdemont ha eludit contestar a Mariano Rajoy si va declarar o no la independència. En la carta enviada avui, Puigdemont demana al president del Govern central poder parlar, diu, com fan les democràcies consolidades, sobre el que planteja la majoria de la societat catalana, que, assegura, vol ser independent. Afirma que la proposta de diàleg és sincera i honesta, i posa un termini de dos mesos per abordar la situació. També li demana que acabi la repressió contra el poble i el Govern de Catalunya, i que es concreti com abans millor una reunió per parlar-ne.

Una hora i mitja després, Rajoy ha contestat amb aquesta carta a Puigdemont. Lamenta que no hagi respost el requeriment sobre si va declarar o no la independència, un aclariment a què tenen dret tots els catalans i tots els espanyols. Rajoy també recorda a Puigdemont que l’article 155 no suposa la suspensió de l’autogovern, sinó la restauració de la legalitat a Catalunya.

Rajoy s’acomiada recordant-li que encara té marge per contestar de manera clara i senzilla. En cas contrari, l’adverteix, ell serà l’únic responsable de l’aplicació de la Constitució. El nou termini expira dijous a les deu del matí

El PSOE ha dit que la resposta de Puigdemont és inadmissible i que, si no torna a la legalitat, ell serà l’únic responsable que s’apliqui l’article 155.

 

16/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris