X

Ciutadella pagarà pel solar de la voltadora deu vegades més que pel comprat, ben davant, a Endesa

El jutjat requereix a l'ajuntament que digui ja com pagarà els 7 milions, en sentència ferma, per l'expropiació dels terrenys de la voltadora

17/10/2017

Ciutadella pagarà pel solar de la voltadora deu vegades més que pel comprat, ben davant, a Endesa

L’Ajuntament de Ciutadella és a punt de consumar la primera operació de compra de patrimoni des d’abans de la crisi. Almenys, la primera que decideix el govern municipal i no ve imposada per milionàries sentències d’expropiació fruit de la gestió de l’anterior equip del PP al consistori. Es tracta de l’adquisició a Endesa de la parcel·la situada entre la piscina municipal i la seu de la Policia Local. 6.400 metres quadrats pels quals pagarà a la companyia elèctrica uns 400.000 euros.

L’objectiu és construir-hi una nau que centralitzi tots els serveis de la brigada, fins ara dispersos per la ciutat i pels quals ve pagant 60.000 euros anuals només en lloguers. Però és que, a més, encara hi sobra edificabilitat per incloure dins la mateixa parcel·la altres recursos.

La batlessa Joana Gomila ha valorat avui l’oportunitat d’aquesta operació, sobretot després de conèixer que el Jutjat ha requerit l’ajuntament que digui ja com pagarà els prop de 7 milions per l’expropiació heretada dels terrenys de la pista voltadora. Una instal·lació que, per cert, mai no es va arribar a construir. Cada metre quadrat acabarà costant deu vegades més del que es pagarà pels terrenys d’Endesa, situats ben al davant.

El requeriment judicial, que l’ajuntament encara no ha contestat, arriba mig any després que el Tribunal Suprem hagi desestimat el recurs de cassació que s’havia interposat des del municipi.

17/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris