X

L’apujada de preus i la recuperació de països competidors influiran en la pròxima temporada turística

XIII Jornada de mercats emissors organitzada per Turespaña i la FEHM

20/10/2017

L’apujada de preus i la recuperació de països competidors influiran en la pròxima temporada turística

Mallorca continua ben posicionada en el rànquing de preferències a l’hora de triar destinació vacacional. Ha estat, per exemple, la destinació més comprada per internet aquest estiu a Alemanya; és el tercer lloc d’Espanya amb més visitants suecs i les Illes, la cinquena comunitat més triada pels turistes belgues.

Però els mercats emissors avisen: tot i que no està previst cap canvi de tendència en vista a la pròxima temporada, Mallorca, com a destinació turística, no pot abaixar la guàrdia. El conseller de Turespaña a Munic, Álvaro Blanco, ha dit que la recuperació de països competidors com Grècia, Egipte, Tunísia o el Marroc farà que sigui complicat arribar als nivells assolits durant els darrers anys. També preveu que afecti l’apujada dels preus, sobre tot, al turisme familiar.

I tot i que el pagament de l’impost turístic es veu com un factor més de l’increment del preu, fa falta, apunta Blanco, explicar bé a què es destinen els doblers. Davant d’aquest escenari i per ajudar a mantenir la competitivitat, el president de la Federació Hotelera de Mallorca ha demanat la implicació del sector públic.

A la jornada sobre mercats emissors organitzada per Turespaña i la Federació Hotelera de Mallorca també s’ha fet referència a la necessitat de millorar la connectivitat aèria amb alguns països durant la temporada baixa.

20/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris