X

El parlament català aprova la Declaració Unilateral d’Independència

27/10/2017

El parlament català aprova la Declaració Unilateral d’Independència

El ple del parlament català ha aprovat la resolució que proposa la creació de la república catalana independent i sobirana. Ciutadans, PSC i PP han sortit de l’hemicicle durant les votacions, i la proposta ha sortit endavant per majoria absoluta. Tot i ser una votació secreta, alguns diputats de Catalunya Sí que es pot han mostrat la seva papereta amb el no.

70 vots a favor, 10 en contra, i 2 paperetes en blanc. És el resultat de la votació de la resolució que declara la independència de Catalunya. De fet, el document debatut i votat al Parlament proposa la constitució de la república catalana com a estat independent i sobirà, i també iniciar el procés constituent. La votació ha estat secreta, tot i que alguns diputats de Catalunya SÍ que es Pot han mostrat la seva papereta amb el no a la resolució… Una vegada més, els diputats de Ciutadans, PSC i el PP han abandonat el ple abans que es procedís a la votació, i deixant aquesta imatge a la cambra… Abans, però, els presidents d’aquests grups parlamentaris han volgut fixar la posició política de les seves formacions.

L’encarregada de defensar la posició de Junts pel sí ha estat la diputada Marta Rovira, que ha defensat la voluntat dialogant del Govern català. La votació de la resolució d’independència tindrà conseqüències legals. De fet, la Fiscalia general de l’Estat ha anunciat que dilluns presentarà una querella contra el president Puigdemont, els seus consellers i la mesa del Parlament per rebel·lió.

27/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris