X

Puigdemont i quatre ex-consellers no compareixen a l’Audiència Nacional

El president cessat de la Generalitat demana declarar per videoconferència

02/11/2017

Puigdemont i quatre ex-consellers no compareixen a l’Audiència Nacional

Carles Puigdemont no s’ha presentat a l’Audiència Nacional (AN). Continua a Brussel·les, juntament amb quatre ex-consellers. El president cessat diu que no vol eludir l’acció de la justícia i ha demanat declarar per videoconferència.

La Fiscalia demanarà per a ell i a la resta del govern cessat que són a Bèlgica una ordre de detenció europea. Amb Carles Puigdemont hi són també a Brussel·les els ex-consellers Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret.

Puigdemont destaca en un comunicat remès dimecres als mitjans que ni ell ni els ex-consellers que són a Bèlgica preveuen eludir la justícia, sinó que justament, apunta, la reclamen. En el mateix sentit es manifestava aquest dijous la cooordinadora del PDeCat.

Puigdemont insisteix que estam davant un judici polític perquè el procediment no té fonament jurídic i només busca castigar idees. I afirma que la seva intenció és denunciar davant la comunitat internacional aquests fets, i instar la Unió Europea a afrontar una solució dialogada al conflicte.

El fet que part del govern cessat estigui a Brussel·les i la resta a Barcelona s’emmarca, segons Puigdemont, en una estratègia consensuada. Però aquest dijous l’advocat de dos membres del PDeCat alertava de les conseqüències negatives que té la no compareixença de l’expresident per a la resta d’investigats.

A Barcelona, ha continuat la mobilització ciutadana. L’Assamblea Nacional Catalana ha convocat a una concentració a la plaça de Sant Jaume per donar suport als investigats.

02/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris