X

El president d’Empresaris de Catalunya diu “amén” a l’empresonament dels exconsellers catalans

El Govern balear considera desproporcionat l'empresonament de l'exvicepresident Oriol Junqueras i de vuit exconsellers de la Generalitat

03/11/2017

El president d’Empresaris de Catalunya diu “amén” a l’empresonament dels exconsellers catalans

El president d’Empresaris de Catalunya, Josep Bou, adverteix del dany econòmic que pot provocar el procés independentista i veu amb bons ulls l’ingrés a la presó dels exconsellers del Govern català. De fet, ha dit literalment ‘amén’. En canvi, el Govern de les Balears diu que la mesura és desproporcionada. Aquesta associació preveu una caiguda del PIB del 2,5% en els propers dos anys si continua la inestabilitat. Sensacions que ha compartit amb l’associació GE Business Club, que agrupa un centenar d’empresaris de Balears, i que ha detectat un augment de la demanda d’habitatges a les Illes per part de compradors de Catalunya. També han constatat inversions en sòl industrial que s’han paralitzat. Xifren entre un 5 i un 10% la reducció de la demanda de productes de Balears des de Catalunya. També alerten que distribuïdors d’aliments a hotels cerquen alternatives en vista a la propera temporada.

Mentrestant, el Govern considera desproporcionat l’empresonament de l’exvicepresident Oriol Junqueras i de vuit exconsellers de la Generalitat i afirma que sense diàleg no es resoldrà el conflicte.

A Alaró ha dimitit el regidor socialista Jordi Amengual, després de 35 anys de militància, s’ha donat de baixa del partit per estar en desacord amb les decisions que pren el PSOE nacional sobre Catalunya. El PP per part seva demana a la presidenta Armengol que es desmarqui dels seu socis i es posicioni amb la llei.

03/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris