X

ARCA demana més protecció pel patrimoni artístic de Ciutat

L'associació proteccionista creu que l'ampliació del catàleg municipal ha quedat curt

07/11/2017

ARCA demana més protecció pel patrimoni artístic de Ciutat

El catàleg de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Palma s’ampliarà amb més de 100 immòbles nous quan s’hagi aprovat al ple del consistori. Per a l’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) és una ampliació que queda curta i ha proposat 150 béns culturals que s’hi haurien d’incloure.

Els edificis que envolten la plaça del Cardenal Reig, també coneguda com la de l’Obelisc, les casetes de la costa del teatre Principal o l’edifici del passeig Mallorca número 15 són alguns exemples de béns immobles que ARCA considera que s’han de protegir per evitar els esbucaments, com per exemple, el de l’antiga casa del músic Manuel de Falla a Gènova, Can Baró a Andrea Doria o la d’un edifici de nova construcció a Santa Catalina que segons l’associació proteccionista no ha respectat l’altura del conjunt del barri. Aquestes propostes estan incloses dins les al·legacions al nou catàleg que, si s’aprova al ple de l’Ajuntament, protegirà ara per ara 180 immobles més.

Segons el president d’ARCA, Pere Ollers,  l’actual equip de govern a Cort es va manifestar en contra de l’esbucament de Can Bibiloni al carrer d’Aragó però que després s’han mostrat tímids a l’hora de protegir el patrimoni de Ciutat.

El regidor d’Urbanisme i exbatle de Palma, José Hila, afirma que encara s’han d’estudiar les al·legacions presentades i que l’ampliació podria ser encara més gran.

El catàleg de Patrimoni Històric de Ciutat és un instrument urbanístic de vital importància que permet protegir els béns immobles catalogats de la pressió urbanística.

07/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris