X

Miquel Capellà, al programa ‘Zoom’ sobre la caiguda de Sa Nostra: “Sento vergonya”

07/11/2017

Miquel Capellà, al programa ‘Zoom’ sobre la caiguda de Sa Nostra: “Sento vergonya”

135 milions d’euros de fiança per a cobrir una possible responsabilitat civil és el que va fixar el jutge Manuel Pedraz a la cúpula de Sa Nostra en el marc de la investigació de dues operacions immobiliàries que, segons considera la Fiscalia Anticorrupció, van provocar un greu perjudici a l’antiga Caixa d’Estalvis de les Balears.

La justícia atribueix a l’exdirector general Pere Batle, a l’exdirector adjunt Pau Dols, l’expresident Fernando Alzamora i al responsable d’Invernostra, Rafael Oliver, una omissió del seu deure de vetlar pel patrimoni de l’entitat, per haver embarcat la institució en operacions sense els càlculs i els controls necessaris. Una tipologia d’operacions, les promocions immobiliàries, que varen caracteritzar Sa Nostra durant els anys del boom.

El programa ‘Zoom’ d’IB3 Televisió parteix d’una d’aquestes inversions ara sota investigació, la promoció de Son Bordoy (Palma), per analitzar com una caixa emblemàtica va concentrar una part important de la seva operativa en aquest model econòmic, i com l’esclat de la bombolla la va polvoritzar.

Veus com l’expresident Miquel Capellà, que assegura sentir “vergonya” per com va acabar la Caixa de les Balears; extreballadors o el batle de Palma, Antoni Noguera, que diu que cal evitar caure mai més en aquest sistema de requalificacions urbanístiques perquè uns quants facin negoci, permeten entendre millor les claus de la caiguda de Sa Nostra que s’analitzaran al programa a partir de les 21.30 hores a IB3 Televisió.

07/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris