X

El govern central es nega a tancar la central del Murterar

Per part seva, els treballadors es mostren satisfets amb la decisió de Madrid i insiteixen que el pla de tancament de l'Executiu era precipitat i no garantia el subministrament a les Illes

13/11/2017

El govern central es nega a tancar la central del Murterar

El govern espanyol tanca la porta sine die a la clausura progressiva de la central del Murterar i a procedir el canvi de fuel per gas natural a la central del port de Maó.

El Ministeri justifica que el seu tancament és molt car i recorda que els espanyols han de pagar 300 milions d’euros anuals perquè el rebut elèctric sigui el mateix que a la resta de l’Estat.

La decisió, que s’ha comunicat al Govern en una reunió mantinguda aquest dilluns matí al Ministeri, ha caigut com un gerro d’aigua freda a la Conselleria, que considera que mantenir la central oberta no té cap sentit. El conseller Marc Pons diu que les propostes que havien presentat eren constructives per assolir els objectius dels Acords de París per al 2020. Ara denunciarà davant Europa l’incompliment dels compromisos internacionals i demana una reunió amb el comissari de Canvi Climàtic.

Per part seva, els treballadors es mostren satisfets amb la decisió de Madrid i insiteixen que el pla de tancament de l’Executiu era precipitat i no garantia el subministrament a les Illes.

13/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris