X

Menorca redueix al mínim el sacrifici d’animals: de 233 a només 5 en sis anys

El Consell ja ha donat per bona l'única oferta que optava al primer concurs del servei insular d'acollida en 17 anys

14/11/2017

Menorca redueix al mínim el sacrifici d’animals: de 233 a només 5 en sis anys

La setmana que ve es farà oficial l’adjudicació del servei d’acollida d’animals a Menorca a la única oferta, presentada per dues societats locals, 4 Oceans Nura i Vets Ciutadella, aquesta darrera lligada a una clínica veterinària de la ciutat.

Es farà càrrec de les caneres de Maó i Ciutadella per dos anys i un màxim de 317.000 euros anuals, i amb el compromís del Consell d’invertir-hi 70.000 euros en la seva reforma, especialment a la de Maó, que és la que es troba en pitjor estat. És la primera vegada que el servei sortia a concurs després de 17 anys, i la situació és sembla ben poc a la d’abans.

Les protectores, que s’han queixat per no haver pogut optar a la concessió, diuen que gràcies a elles els sacrificis s’han reduït molt. Les dades així ho corroboren.

Fa 6 anys, en 2011, es van adoptar prop de 1.000 cans i moixos a l’illa, més que mai, però se’n van sacrificar 233, una quarta part. La xifra, però, s’ha anat reduint dràsticament des de llavors. Tan és així que l’any passat només se van registrar 11 sacrificis i, en el que duim d’any, 5.

La consciència de les protectores, i dels mateixos propietaris, a l’hora d’adoptar un animal ho estan fent possible.

14/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris