X

El Govern inspecciona gairebé 240 ofertes de lloguer turístic en 4 mesos per aclarir si són il·legals

El BOIB publica aquest dimarts la suspensió de l'activitat turística de 35 habitatges per no haver esmenat les deficiències d'inspecció notificades anteriorment

14/11/2017

El Govern inspecciona gairebé 240 ofertes de lloguer turístic en 4 mesos per aclarir si són il·legals

Des que va entrar en vigor la Llei general turística, s’han fet 237 inspeccions en habitatges turístics. Les que no superin aquestes inspeccions acabaran en expedients sancionadors. 15 agències publicitàries ja van ser sancionades per valor de 230.000 euros abans que entrés en vigor la llei.

El vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, ha fet aquestes declaracions al Parlament el mateix dia que el Govern ha suspès d’activitat turística 35 habitatges. Un immoble del carrer de Sant Alonso, al centre de Palma, n’és un. Com la resta d’interessats, hagueren de presentar la Declaració Responsable d’Inici d’Activitat d’Estades Turístiques en Habitatges (DRIAT), que corroborava que complia els requisits establerts a la normativa. En el cas d’aquest immoble de Ciutat, quan es demanà la llicència es declarà que comptava amb 21 places turístiques, quan el màxim permès són 12. Però no s’havia d’incorporar cap altre document i, l’endemà de donar-li entrada, l’habitatge ja es podia explotar turísticament. La suspensió de la llicència, però, només arriba després de diversos intents del Govern per tal que s’esmenessin les deficiències.

El Govern destaca que la suspensió d’activitat d’aquests 35 immobles suposa unes 250 places que es donen directament de baixa de la borsa. És un exemple, diuen, del decreixement turístic amb què es vol acabar la legislatura.

El Consorci de borses d’allotjaments turístics està revisant el preu de les places turístiques i no es descarta que les hoteleres i les d’habitatges no valguin el mateix. El Govern espera tenir aquesta qüestió resolta abans de final d’any.

14/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris