X

Els arquitectes acusen els ajuntaments de Menorca de fer créixer la indisciplina urbanística

El Col·legi critica l'incomprensible retard de l'administració local a l'hora de donar permisos d'obra

15/11/2017

Els arquitectes acusen els ajuntaments de Menorca de fer créixer la indisciplina urbanística

El Col·legi d’Arquitectes ha donat un seriós toc d’atenció als ajuntaments de Menorca pel retard que s’està registrant en la concessió de llicències d’obra. Una situació que, diuen, ha provocat “una alarma creixent” entre el col·lectiu pel gran temps que passa entre que es demana el permís i aquest es concedeix finalment. Açò provoca una “tendència dels promotors a actuar il·legalment”, creant un creixement de la indisciplina urbanística i “una tensió permanent” entre tots els agents implicats: els ciutadans, els arquitectes i la pròpia administració.

És per açò que el Col·legi d’Arquitectes està ideant un sistema que permeti millorar i agilitzar la seva relació amb l’administració local, sobretot amb els ajuntaments de Maó i Ciutadella. Així pretén posar fi a les “múltiples queixes” que provoca que es passi un expedient d’un tècnic a un altre, que hi hagi diferents interpretacions d’una mateixa normativa o, com és el cas, que es pateixi un “retard incomprensible” en la concessió de llicències.

Segons el Col·legi, es superen pràcticament sempre els 3 mesos de límit que marca la llei per a la concessió dels permisos d’obra.

15/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris