X

Camargo impugna el seu cessament com a portaveu de Podem al Parlament

El Consell Ciutadà Autonòmic ha escollit "per àmplia majoria" a Alberto Jarabo com a nou portaveu i Camargo passa a ser portaveu adjunta i presidenta del grup parlamentari

16/11/2017

Camargo impugna el seu cessament com a portaveu de Podem al Parlament

Laura Camargo i Alberto Jarabo en una imatge d'arxiu. /EUROPA PRESS

La diputada de Podem Laura Camargo ha impugnat la votació telemàtica dels membres del Consell Ciutadà Autonòmic (CCA), l’òrgan de direcció de la formació, per la qual ha estat substituïda com a portaveu del grup parlamentari i reemplaçada per Alberto Jarabo.

Camargo ha fet públic un comunicat en què explica que ella i altres 15 dels 38 membres del CCA han impugnat les votacions per considerar que contravenen els estatuts de Podem i les resolucions de les darreres assemblees estatal i autonòmica.

“Desafortunadament” aquestes votacions “han estat subjectes a impugnació per deficiències greus en el procediment”, informa la fins ara portaveu parlamentària, que ha perdut en l’últim procés d’elecció del capdavanter balear de la formació enfront de Mae de la Concha, ara secretària general i afí a l’anterior secretari general, Alberto Jarabo.

Podem havia informat aquest dijous horabaixa que el CCA havia escollit “per àmplia majoria” a Jarabo per reemplaçar a Camargo, que passaria a ser portaveu adjunta i presidenta del grup parlamentari.

No obstant això, la diputada i els 15 consellers que li donen suport entenen que les normes del partit determinen que les decisions sobre la direcció política de l’organització s’han d’adoptar després d’un debat que en aquest cas no s’ha produït.

Les votacions impulsades pel Consell de Coordinació balear “aparten el debat” preceptiu, impedint una resolució negociada i suprimint l’intercanvi d’idees. A més, s’ha utilitzat “un sistema de votació sense cap garantia”.

16/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris