X

El port antic de Ciutadella, dos anys en obres a partir de dilluns

Ports adjudica l'execució del projecte a Acciona per 3,3 milions d'euros, amb un estalvi de més d'un 30 per cent

22/11/2017

El port antic de Ciutadella, dos anys en obres a partir de dilluns

Aquest dimecres s’ha formalitzat l’adjudicació a la constructora Acciona del projecte de reforma del moll interior del port antic de Ciutadella. La seva oferta, de 3 milions 358 mil euros i 12 mesos d’execució, ha estat la millor valorada entre les 10 presentades al concurs. És un pressupost un 33 per cent més baix que el fixat inicialment per l’administració, el que permetrà estalviar prop d’un milió i mig en l’obra.

Les actuacions començaran la setmana que ve. De fet, Ports de les Illes Balears té previst fer dilluns una visita a la zona afectada. Hi estan pendents els restaurants, que diuen no haver rebut encara una informació prou precisa. Tot i que el projecte obligarà als situats a l’antiga murada a desmuntar els seus tendals, tots donen per fet que serà després de l’estiu, ja que no han rebut cap indicació per a fer-ho.

El projecte es preveu executar en dues fases: una que renovarà l’estètica dels dos marges situats entre la colàrsega i el pont de ferro, i l’altra que intervindrà entre el pont i l’inici del moll que es va enfonsar l’any passat a conseqüència de les pluges i el deteriorament de l’estructura. Amb tot, les obres no es donaran per concloses fins a l’estiu de 2019.

22/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris