X

El preu de la llum torna a pujar al novembre

És la segona tarifa més cara de tot l'any, després de la del gener passat

01/12/2017

El preu de la llum torna a pujar al novembre

La factura de la llum torna a ser més cara i ja són tres pujades de tarifa consecutives. S’ha assolit el segon preu més car de tot l’any, després del que pagàrem el gener passat.

Feim el càlcul: un consumidor que té una potència contractada de 4,4 quilovats i un consum de 250 quilovats al mes haurà pagat, al novembre, poc més de 61,04 euros. És 1,8 euros més que fa un any i 90 cèntims més que el mes passat. En el còmput anual, uns 80 euros de més per família.

Puja el preu de la llum alhora, ara, que la temperatura davalla. Amb l’arribada del fred d’aquests dies, creix el consum energètic i, aquí, és on si miram prim es poden estalviar alguns euros. Alguns exemples: fer servir els electrodomèstics durant les hores més barates, a la nit; utilitzar bombetes led o no deixar els aparells en standby. Detalls que es noten a la factura.

Amb els dies de fred, però, augmenta també, la venda d’aparells per encalentir i a l’hora de triar-ne un, no només ens fixam en el preu de venda sinó, també, en el que ens costarà fer-lo servir. De fet, a una botiga de Palma que ha visitat IB3 Notícies, s’estan venent més estufes de butà que calefactors elèctrics i d’oli.

El butà és, per a molts, l’opció més econòmica. Però ara, també és més car. Des del passat 21 de novembre, la bombona ha pujat 30 cèntims i el seu preu està ja en 14,45 euros. Uns dos euros més que fa un any.

01/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris