X

Demanen la protecció del quarter militar de Son Busquets a punt d’iniciar-ne el pla d’urbanització

El COAIB demana preservar les edificacions però no les ha incloses en el Catàleg municipal d'immobles catalogats

03/12/2017

Demanen la protecció del quarter militar de Son Busquets a punt d’iniciar-ne el pla d’urbanització

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Balears i ARCA demanen a l’equip de Govern de Cort que protegeixi la majoria d’edificis i hangars existents de l’antic quarter d’artilleria situtat entre la carretera de Sóller i la de Valldemossa.

El COAIB entén que l’aprofitament dels tallers, l’antiga benzinera de la base, les quadres del bestiar i els barracons de munició aixecats amb estructura de ferro de l’antic quarter militar de Son Busquets, seria una aposta per abandonar l’urbanisme arcaic de demolir-ho tot, per aixecar-ho de nou. Per això, demana a l’Ajuntament de Palma que es replantegi la demolició de les edificacions que hi ha en els 110 mil metres quadrats del solar on té previst construir-hi 828 habitatges de protecció oficial, dues zones verdes amb 25 mil metres quadrats, i 4 parcel·les per a equipament sanitari, sociocultural, esportiu, docent, religiós o assistencial.

En la mateixa línia, ARCA fa dos anys que demana el mateix, que Cort no vegi Son Busquets com un solar buit sinó que n’aprofiti els edificis actuals. A més, proposa concentrar gran part dels nous habitatges al costat de la carretera de Sóller, on l’espai lliure és més gros.

L’àrea d’Urbanisme de Cort ni confirma ni desmenteix si té interès a conservar les edificacions més enllà de la casa dels oficials que és lúnic espai que el Consell de Mallorca obliga que es preservi. De moment, estudia totes les propostes d’un PERI que s’ha torbat 5 anys a passar l’avaluació ambiental estratègica.

03/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris