X

‘Sense resultats sorprenents’, per Tolo Ramón

Anàlisi de la jornada número 17 de la temporada 2017-18 de Segona B

04/12/2017

‘Sense resultats sorprenents’, per Tolo Ramón

/Foto: Atlètic Balears

La dissetena jornada del campionat va oferir resultats sense sorpreses destacades. El líder sumà un punt amb un rival de segell absolutament defensiu. La S.D. Formentera arriba als vint-i-dos punts. L’Atlètic Balears trobà un Aulestia salvador per guanyar un punt i la Penya Esportiva segueix en una situació cada vegada més delicada.

Al Mallorca li tocà jugar contra el rei de l’empat. El Sabadell havia signat taules en deu ocasions aquesta temporada. I això no és casual. Toni Seligrat trià pragmatisme per impregnar la primera part. Dues línies de quatre més els dos davanters en tasques defensives. Davant això, Vicente Moreno decidí fer canvis en ofensiu però no va poder dinamitar l’organització catalana. Bryan Reina, per desequilibrar, i Damià Sabater per fortificar la possessió, foren la alternativa. No va poder ser, encara que els mallorquins foren millors que el rival. Al final es va sumar un empat i aquest ajuda a mantenir una distància tranquil·litzadora. El marge és gran però la previsió, per al futur, és necessària.

La S.D. Formentera, després de l’èxit històric del partit de Copa a San Mamés, havia de tornar a guanyar punts a la competició de Lliga. Superar les baixes pròpies i superar un rival bastant més fluix de visitant, que de local, era l’objectiu. I es va aconseguir amb èpica inclosa. Dues jugades d’estratègia foren solvència i sentència. Un córner, finalitzat per Kiko, i una falta magistral de Liñan donaren tres punts cabdals per la lluita en vista a la salvació.

L’Atlètic Balears estrenà el seu nou entrenador a El Collao. Horacio Melgarejo necessitava arrancar amb bon peu i el seu primer onze adoptà més posició d’esperar que d’atacar. La seva primera decisió va ser tornar a Aulestia sota pals. El porter fou fonamental amb aquest punt aconseguit per l’equip blanc-i-blau. Però l’empat comerça a ser insuficient per un equip que només ha pogut guanyar un partit del tretze darrers. D’aquí cap endavant es fa prioritari millorar en tasques ofensives sense perdre solvència defensiva. El punt haurà de servir d’espurna motivacional. Serà així?

La Penya Esportiva comença a tenir una situació més que delicada. Certament jugava davant un rival de la zona més noble, però les derrotes comencen a fer un clot massa profund. Davant el Cornellà, que sol jugar a cara o creu, es tornà a sumar una nova derrota. Ja són cinc partits consecutius sense foradar la porteria adversària i això és una condemna quant a resultats. Al mes de desembre fer-se massa enfora de la salvació és realment perillós. Hi haurà canvi de tendència?

04/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris