X

Els hotels de Palma estaran al 60% d’ocupació durant el cap de setmana del pont

El creuer MSC Seaside fa escala a Palma en el seu viatge inaugural amb destinació Miamiiami

05/12/2017

Els hotels de Palma estaran al 60%25 d’ocupació durant el cap de setmana del pont

A l’espera de l’arribada de turistes per passar el pont de la Constitució a les Illes, tres creuers han fet escala aquest dimarts al port de Palma. Un d’ells és el Seaside, de la naviliera italiana MSC. Un vaixell amb capacitat per a més de 5.000 passatgers i 1.500 tripulants que es va entregar a la companyia fa només una setmana a Trieste, a Itàlia. D’allà, salpà camí de Miami, on farà base. En aquest viatge transatlàntic, Palma ha estat la primera escala.

MSC suposa prop del 20% dels moviments creuristes dels ports de les Illes Balears, segons ha assegurat la responsable comercial de l’Autoritat Portuària durant l’acte d’intercanvi de Metopas. Una tradició marinera que compleixen tots els bucs quan fan la seva primera escala a un port.

El Seaside ha fet una escala de 16 hores al port de Palma amb més de 3.600 passatgers. D’aquí, partirà cap a Barcelona, Cadis, Tenerife i Madeira i, després, travessarà l’Atlàntic fins Miami.

 

Bona ocupació per als hotels durant el pont de la Constitució

El sector hoteler també treurà profit d’aquests dies de pont. L’ocupació als hotels de la ciutat estarà en el 45%. Una dada que fregarà el 60% durant el cap de setmana. Xifres similars a les del mateix pont de l’any passat, tot i que, enguany, amb més oferta. Tres nous establiments hotelers, amb més de 600 places, han obert les portes a Palma durant aquest 2017. 
 Els bitllets per viatjar entre illes aquest pont estan gairebé exhaurits

 

Despesa turística del turisme estranger: 132 euros al dia durant el mes d’octubre

El pont és aprofitat pels turistes espanyols, però més enllà dels dies de festa nacional, l’internacional suposa per a la ciutat el 60% i, de fet, les Illes Balears són la segona comunitat després de Catalunya on més gasten els turistes estrangers. A l’octubre hi deixaren més de 1.300 milions d’euros, amb una mitjana de 132 euros al dia.

A més, en els primers 10 mesos de l’any, el turisme internacional ha suposat més de 14 mil milions d’euros per a les Illes. Un 12% més que l’any passat, segons l’Institut Nacional d’Estadística.

05/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris