X

Educació demana limitar els deures: 60 minuts a final de Primària i 120, a 3r i 4t d’ESO

L'objectiu és no sobrecarregar els alumnes

06/12/2017

Educació demana limitar els deures: 60 minuts a final de Primària i 120, a 3r i 4t  d’ESO

La conselleria d’Educació recomana als centres de les Illes fixar un màxim de temps per als deures: 60 minuts a final de primària i 120, a secundària. L’objectiu és, diuen, no sobrecarregar els alumnes. A altres indrets, els deures també es regulen: als Estats Units, per exemple, es comença amb 10 minuts al primer curs de primària i se n’afegeixen 10 més, cada curs. A França, els de primària estan prohibits per llei.

Els infants i joves passen tot el dia a l’escola, però no tot acaba en arribar a cases. L’obligació dels estudiants, grans i petits, continua amb els deures. La pregunta, per a moltes famílies, és si no en tenen massa i si no seria suficient amb la feina que fan a classe.

Amb el debat social que hi ha al voltant dels deures i amb Espanya situat com un dels països que més hores en posa a la setmana, 6 hores i mitja, 2 hores més que la mitjana europea, segons l’OCDE, la conselleria d’Educació ha elaborat ara unes instruccions per als centres educatius sobre la feina que els escolars s’enduen a casa. Un document en què recomana que no se superin els 60 minuts diaris en els darrers cursos de primària, quint i sext; i els 120 minuts a tercer i quart d’ESO.

Una altra de les recomanacions és que es dissenyin deures que els alumnes puguin fer de manera autònoma, sense ajuda. Perquè, moltes vegades, el temps que hi dediquen els infants és temps de feina, també, per als pares.

Educació també demana que es procurin respectar els períodes de descans: vacacions, caps de setmana i, com ara, aquest pont de cinc dies.

06/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris