X

Youtube es ‘rebobina’ per mostrar les conductes socials més reproduïdes d’aquest 2017

Com cada any, la plataforma de vídeos online realitza un recopilatori on apareixen els youtubers més famosos de l'any que recreen les imatges més visualitzades

08/12/2017

Youtube es ‘rebobina’ per mostrar les conductes socials més reproduïdes d’aquest 2017

Al Youtube Rewind, els youtubers més famosos del món recreen les imatges més visualitzades de l'any. Com per exemple, aquesta imatge que fa referència al videoclip de la cançó 'New Rules' de l'artista revelació de l'any Dua Lipa.

Arribam a final de l’any i començam a fer balanç de totes aquelles coses que ens han passat. Les plataformes digitals i xarxes socials també fan els seus propis balanços (fins i tot ens faciliten la feina i ens creen el propi balanç amb les fotos) perquè al cap i a la fi es nodreixen de les emocions i les vivències de la gent perquè continuïn sent l’eina de socialització del segle XXI.

D’entre tots, el recopilatori més esperat és sens dubte el que fa Youtube des de l’any 2010. En gairebé 7 minuts, reuneixen a tots els youtubers més famosos i seguits del món perquè col·laborin en el Rewind (rebobinar), on apareixen entre escena i escena per recrear les imatges més vistes d’enguany que han passat pel ‘tub’ de vídeos. Aquestes fites audiovisuals passen pels ‘memes’ més difosos fins a les versions humorístiques de videoclips o l’objecte més de moda que ha arrasat entre els adolescents: enguany, l”spinner’.

 

El vídeo utilitza el símbol de Youtube en forma de rebobinar perquè en sigui l'objecte leitmotiv

Amb tot, l’acompanya una banda sonora que també reflecteix les cançons més escoltades i populars de l’any, i ‘Despacito’ de Luis Fonsi, que s’ha convertit en el tema llatí més versionat del món, enceta el recopilatori d’aquest 2017, amb l’aparició del mateix Fonsi. També el ‘Shape of you’ d’Ed Sheeran ha marcat tendència i el ‘Felices los 4’ de Maluma, entre d’altres cançons, totes mesclades amb una acurada barreja entre ritmes i veus.

El vídeo utilitza el símbol de Youtube en forma de rebobinar perquè sigui l’objecte leitmotiv, i enguany, l’han recreat com si fos un eclipsi solar, precisament, per rememorar el fenomen astronòmic de l’any, quan a l’agost es va poder veure l’eclipsi als Estats Units d’Amèrica (EUA). A les Balears no en va tenir efecte.

 

Youtube no fa referència a algun fet en què apareguin desgràcies humanes vinculades amb conflictes polítics internacionals

No només el Rewind de Youtube se serveix dels vídeos humorístics o divertits més reproduïts. Per primera vegada, s’han fet servir esdeveniments que han marcat la humanitat per alguna catàstrofe natural, com el terratrèmol de Mèxic al setembre o les conseqüències dels huracans Harvey, Irma i Maria a la costa est dels EUA.

En cap cas, Youtube fa referència a algun fet en què apareguin desgràcies humanes vinculades amb conflictes polítics internacionals, com l’atemptat jihadista a Barcelona o els milers de persones ofegades al Mediterrani que fugien de la guerra de Síria.

Per acabar, el recopilatori acaba mostrant, com a títols de crèdit, tots i cadascun dels youtubers que hi han sortit, amb l’opció de clicar sobre la seva imatge i anar al seu canal.

 

Es descobreix la poca influència de països de l'est d'Europa o del món oriental

En definitiva, el Yotube Rewind és també un document d’anàlisi social per conèixer quines han estat les conductes més reproduïdes de l’any, si més no, del primer món occidental. O encara millor, dels EUA, país on més reproduccions arrossega entre la seva població a Youtube en comparació amb la resta del món. Cosa que també es descobreix la poca influència de països de l’est d’Europa o del món oriental, perquè, com si d’una guerra freda tecnològica es tractés, Rússia té el seu propi Youtube, el Rutube. I el seu propi Facebook, Vkontakte. I a la Xina, el QZone.

08/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris