X

Identificat l’autor de l’explosió al centre de Nova York

Les autoritats tracten el fet com un intent d'atemptat terrorista

11/12/2017

Identificat l’autor de l’explosió al centre de Nova York

El presumpte responsable de l’atemptat terrorista registrat aquest dilluns a Nova York ha estat identificat com Akayed Ullah, de 27 anys, segons han informat les autoritats de la ciutat en una roda de premsa.

En l’atemptat han resultat ferides quatre persones, però qui ha patit lesions més greus és el presumpte responsable de l’explosió.

Les autoritats no han oferit detalls sobre el subjecte, que mitjans locals asseguren que és originari de Bangladesh. Tampoc han confirmat versions sobre que Ullah, que ha quedat detingut, va llançar crits en favor d’Estat Islàmic (EI).

En la roda de premsa estaven el batle de Nova York, Bill de Blasio, i el governador de l’estat de Nova York, Andrew Cuomo, així com responsables policials de la ciutat.

De Blasio ha confirmat des del primer moment que les autoritats tracten el fet com un intent d’atemptat terrorista. “L’individu no ha tingut èxit en el seu propòsit”, ha afirmat el batle, qui ha insistit que no hi ha altres amenaces a la ciutat.

El cap de la Policia de Nova York, James O’Neill, ha assenyalat que el subjecte “va fer detonar a propòsit” l’artefacte explosiu, la qual cosa confirma la hipòtesi de l’atemptat, encara que el número de víctimes hagi estat molt reduït.

Versions extraoficials han indicat que el subjecte va llançar consignes a favor d’Estat Islàmic. “Ell va fer una aclamació, però no anem a dir encara què va dir”, ha afirmat O’Neill.

El cap policial ha afegit que la informació encara és molt preliminar i que s’estan realitzant les primeres perquisicions per conèixer, entre altres coses, si el presumpte autor de l’explosió simpatitza o no amb el jihadisme i el seu país d’origen.

Segons les autoritats, Ullah ha resultat ferit amb cremades a les seves mans i a l’abdomen. Les altres tres víctimes només han patit lesions causades per la detonació, incloent maldecap i mal a les oïdes.

L’explosió es va registrar en la terminal d’autobusos de l’Autoritat del Port de Nova York i Nova Jersey, un punt de la ciutat que a aquesta hora del matí tenia una gran afluència pel desplaçament massiu de novaiorquesos cap als seus llocs de feina.

L’artefacte va esclatar en un túnel que connecta la terminal d’autobusos amb les estacions del metro suburbà de la plaça de Times Square.

El servei del metro, que usen diàriament sis milions de persones, va sofrir alteracions per l’explosió, però poc a poc ha estat recuperant-se i dues hores després dels fets només quedaven sense funcionar dues línies que creuen Manhattan d’est a oest.

11/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris