X

El servei de radioteràpia de l’hospital Mateu Orfila atén els dos primers pacients

Malalts oncològics i acompanyants s'estalviaran uns 1.200 trajectes anuals a Mallorca

11/12/2017

El servei de radioteràpia de l’hospital Mateu Orfila atén els dos primers pacients

El servei de radioteràpia ha començat a funcionar aquest dilluns a Menorca. Els dos primers pacients oncològics ja han pogut rebre tractament a l’hospital Mateu Orfila sense necessitat de desplaçar-se a Mallorca, com fins ara. Es tracta d’una dona que ha iniciat un tractament de radioteràpia preoperatòria per un càncer rectal i, per altra banda, d’un pacient que se sotmet a un tractament pal·liatiu per a tumoral sacre. Es calcula que entre 100 i 120 malalts de càncer, així com els familiars que els acompanyen, s’estalviaran haver de volar per rebre tractament, en total uns 1.200 viatges. A més, amb el nou servei es podran tractar pacients oncològics en fase pal·liativa que actualment no es traslladaven a Mallorca.

Oferir radioteràpia a l’illa permetrà als pacients i familiars tractar-se sense haver-se de desplaçar llargues temporades a Mallorca per a sessions que solen durar uns 10 minuts al dia. És el cas de la Toñi Seguí, que va haver d’anar a Son Espases un cop per setmana durant tres sessions. Recorda que les dietes que es paguen son insuficients i que no es cobreixen les despeses dels acompanyants procedents de la península, en el seu cas, la seva filla.

El nou servei de radioteràpia de l’hospital Mateu Orfila ha estat adjudicat a la Clínica Juaneda per set anys, prorrogables tres més. En ell hi faran feina sis persones. En els propers dies, s’aniran incorporant pacients de forma progressiva al servei, a mesura que l’equip d’especialistes vagi programant les sessions de tractament.

11/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris