X

La ràdio pública valenciana arrenca després de quatre anys sense Ràdio 9

La televisió pública valenciana té previst començar les emissions al primer trimestre de 2018

11/12/2017

La ràdio pública valenciana arrenca després de quatre anys sense Ràdio 9

Els periodistes Jèssica Crespo i Joan Tur durant l'entrevista que han realitzat al xef Ricar Camarena en el programa 'Al ras' que ha inaugurat les emissions de la ràdio À Punt. / EFE

La nova ràdio pública valenciana, À Punt, ha iniciat aquest dilluns 11 de desembre les seves emissions definitives a les 10.00 hores amb el magazín matinal ‘Al ras’, que posa fi a quatre anys de silenci en la sintonia de l’anterior ràdio pública, Ràdio Nou, que va ser apagada la nit del 28 de novembre de 2013.

El programa que ha donat l’inici a la nova ràdio està dirigit per la periodista Jèssica Crespo, qui ha assegurat que “avui és un dia històric”, perquè la ciutadania valenciana torna a tenir mitjans de comunicació públics en valencià i a comptar amb una ràdio pública, com la resta de comunitats autònomes: “Tornem a tenir ràdio pública com la tenen a Extremadura, a Galícia, al País Basc, a Andalusia, a Madrid, a Catalunya, a les Illes Balears, a Múrcia, a les Illes Canàries, a Astúries…”, ha explicat Crespo en el seu discurs inicial.

La locutora ha recordat que fa quatre anys es va imposar als valencians un “silenci” que avui es trenca amb una ràdio que té paraula, música, cançons i “moltes ganes” de convertir-se en “imprescindible” per als valencians, i que es regirà per la veracitat, la imparcialitat, la pluralitat i l’accessibilitat.

La nova emissora emet des de dos estudis provisionals del centre de producció de programes de Burjassot i la fan possible entre 70 i 80 professionals, que inclouen a tècnics, personal dels programes i col·laboradors.

El passat 13 de novembre van començar les emissions en proves de la ràdio pública, amb música en valencià i indicatius que han permès fer les comprovacions tècniques prèvies a l’inici definitiu de les emissions. La pàgina web ampliarà els seus continguts a partir del 19 de desembre amb dues sèries d’animació de producció pròpia, altres dues per al públic de preescolar i tres més per a menors de 5 a 12 anys.

Pel que fa a la televisió pública valenciana, l’objectiu és que comenci al primer trimestre de 2018, encara que la data exacta dependrà de la incorporació dels professionals a través de la borsa de treball temporal. El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha mostrat “entusiasmat” a través del seu compte de Twitter per l’inici de les emissions radiofòniques i ha defensat el servei públic “per sobre de tot” i que hi hagi un “ecosistema potent” de mitjans de comunicació per als valencians.

11/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris