X

El GOB detecta emissions per sobre del permès a la tèrmica de Maó

Les turbines porten dos anys funcionant molt per sobre de les 500 hores anuals permeses

13/12/2017

El GOB detecta emissions per sobre del permès a la tèrmica de Maó

La central tèrmica de Maó va emetre gasos contaminants molt per sobre dels permesos durant 7 mesos l’any passat. Ho posa de manifest el GOB de Menorca , que ha tingut accés a part de la documentació que la central entrega anualment al Govern en relació al funcionament de les instal·lacions.

Els ecologistes posen de manifest l’existència d’una partida de fueloil incompatible amb el combustible existent a la central. Això va provocar un col·lapse dels filtres de combustible, un mal funcionament dels sistemes de depuració i registres de paràmetres a l’alça, que arriben al 50% d’increment en diòxid de sofre respecte dels registres habituals. Alerten que el diòxid de sofre és perjudicial per la salut ja que deriva en sulfats i àcids i en condicions d’humitat com és el cas pot provocar pluja àcida. Per tot plegat, des del GOB demanen explicacions al Govern sobre aquests fets.

Però això no és tot. Alerten també que tres de les turbines porten dos anys funcionant més de les 500 hores anuals permeses i que permetien no haver de complir els límits d’emissions imposats per Europa. Recorden, de fet, que l’autorització ambiental integrada que es va concedir a la central l’any 2008 contemplava que les cinc turbines queden condicionades al seu ús com a turbines d’emergència, és a dir, amb un màxim de 500 hores anuals. Ara han vist que una va funcionar 600 hores, una altra més de 2.000 i la tercera més de 3.000 hores. Pregunten al Govern si n’està al corrent i si s’han imposat sancions per un situació que consideren fora de la legalitat.

13/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris