X

Cremar els residus animals de Ciutadella a la Península és fins a un 61% més barat que a Menorca

L'Ajuntament comença a apedaçar les deficiències de l'escorxador per la manca de finançament que impideix construir-ne un de nou

14/12/2017

Cremar els residus animals de Ciutadella a la Península és fins a un 61%25 més barat que a Menorca

Cremar els residus animals de Ciutadella no destinats al consum humà (sandach) a la Península costa entre un 37 i un 61 per cent menys que si s’incineren a la planta de Milà de Maó. Així ho plantegen les dues opcions que valora l’informe encarregat per l’Ajuntament de Ciutadella per tal de subsanar les greus deficiències de l’escorxador.

Descartada l’opció de cremar aquestes restes al forn de l’escorxador, que fa set anys que és inoperatiu, s’estudia congelar-les a les instal·lacions d’una empresa de Ferreries i transportar-les fins a Sòria. Així, el cost seria gairebé la meitat dels 400.000 euros que ara val incinerar aquests residus a Milà.

D’altra banda, l’Ajuntament de Ciutadella ha començat a apedaçar les greus deficiències a l’escorxador municipal que apunten tant l’expedient de la Conselleria de Salut com l’informe que ha encarregat, al qual ha tingut accés en exclusiva IB3.

De moment s’han escomès part de les reparacions prioritàries que l’informe urgeix a fer, amb una inversió de 160.000 euros. És el primer pas, abans d’encarar la construcció d’un nou escorxador (4 milions) i una planta de biogàs (2 i mig). Però en no estar garantit el finançament necessari, s’han previst petites actuacions. Així, per exemple, l’any que ve s’impermeabilitzarà la zona on hi ha goteres i humitat i es renovaran els estables per complir amb la normativa, que ho exigeix abans de finals de 2019. La regidora Sandra Moll ha hagut d’admetre, però, que encara hi manca higiene en algunes dependències, com ara els vestidors.

14/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris